Arne i full sving under smakskurset i fjor høst, med Altas Veronica Johansen Som får smaker fra Arne
Norsk Kulturarv er fornøyde med resultatet av arbeidet med Norsk Smaksskule. Norsk Kulturarv trapper nå opp og inviterer til storstilt smaksfest til høsten.
Norsk Smaksskule er en aksjon i regi av Norsk Kulturarv og Arne Brimi, rettet mot barn og unge, med fokus på smak og ernæring. I inneværende skoleår har det blitt gjennomført et pilotprosjekt, hvor i overkant av 20 lærere og barnehagelærere deltok på kurs med Arne Brimi og co i Lom i fjor høst. I etterkant har de satt fokus på smak og ernæring med barna. Kommunikasjonssjef, Tor Valdvik i Norsk Kulturarv er fornøyd med resultatene. – Vi er svært fornøyde med resultatene som har blitt skapt i Alta. Det var vel anvendte penger å kurse lærere og barnehagelærere fra hele landet – og vi ser nå frem til å trappe opp betraktelig til neste år, sier Valdvik.
Arne Brimi, som er fagansvarlig for Norsk Smaksskule håper på søkere fra hele landet. – Kulturen vi representerar er identiteten vi skal ha med oss heile livet. Å ha eit ekte forhold til mat, råvarer og måltid er viktig for å forstå samanhengen vi er ein del av, seier Brimi.
Kursene foregår simultant i Haugesund, Røros og Vågå fra 11.-13. august og er gratis.
Redaktør -