Norsk Smaksskules stjernekokker byr på gratis kurs for lærere

22.03.2016
Norsk Smaksskules stjernekokker byr på gratis kurs for lærere
Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB

Norsk Smaksskule har de siste årene vært i rivende utvikling. Deltakertallet og søknadstallet har mer enn doblet seg hvert år siden oppstarten i 2013. Nå er søknadsskjema for neste skoleårs kurs for lærere og barnehagelærere ute.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Norsk Smaksskule kurser lærere og barnehagelærere i hvordan jobbe med barn for å skape positive atferdsendringer knyttet til smak og mat. Siden 2013 har de aktivisert mellom 40.000 og 50.000 barn og unge innen mat og ernæring. Enkle øvelser og grep i skole- og barnehagehverdagen skal skape mer bevisste forbrukere for fremtiden.

I neste års utgave av Norsk Smaksskule er det kurs i Oslo, Tromsø, Stavanger, Trondheim og på Arne Brimis Vianvang i Vågå. Kursholderene er stjernekokker som Arne Brimi, Wenche Andersen og Mikael Forselius, samt Einar Risvik, som er en av Norges fremste forskere på mat og kosthold. Leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, er svært fornøyd med neste års kursprogram. – Vi har kurs over hele landet, og merker allerede at søknadsstrømmen begynner å komme. Vi har aldri hatt bedre geografisk spredning på kursene – så vi gleder oss virkelig til å ta i mot høstens deltakere, sier Valdvik.

Initiativtaker er mesterkokken fra Tessand kjent fra Gutta på tur, Arne Brimi. Han er utrolig stolt over utviklingen Norsk Smaksskule har hatt så langt. – Norsk Smaksskule skal lære barn å bli kjent med de opprinnelige smakene – og få kjennskap til og kunnskap om hvor maten kommer fra. Slik kan de bli trygge på sin egen identitet samt bli bevisste forbrukere i fremtiden, sier kokken.

Søknadsskjema ligger nå ute på Norsk Kulturarvs hjemmesider, www.kulturarv.no og alle lærere og barnehagelærere kan søke om å delta på kurstilbudet som er gratis. I to hele dager får lærere og barnehagelærere faglig påfyll til å jobbe med mat til daglig.

 

For mer info ta kontakt med Tor Valdvik på telefon 951 76 019 eller

 

 

Harald Anvik

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...