Nye CD: Poetenes dag har kommet

24.11.2010
Nye CD: Poetenes dag har kommet
Hommersåkbandet Poetsday er omsider klar med sin debut CD. På fredag blir det releasekonsert på sportsbaren Goal i Sandnes.

Etter måneder med iherdig arbeid, samt en brutal utvelgelsesprosess, er Sandnesbandet Poetsday endelig ferdig med sin debut CD. Platen har fått tittelen ”Happy ever after?”, og vedlagt i Riskaposten ligger en liten smakebit. Fredag den 10. desember blir det ”slippkonsert” på sportsbaren Goal.

Ifølge Anders Eltervåg er singelen som følger med denne utgaven av Riskaposten vel så mye et utslag av at bandet ønsker å gi noe tilbake til bygden som det er rein markedsføring.

Eltervåg er ulastelig kledd i dress og med et Statoilkort dinglende rundt halsen når han møter opp i redaksjonen til Riskaposten. Han og makkerne Jostein Markhus og Bjørn Erik Sørensen er nemlig ikke heltids musikere riktig ennå, og må derfor slite til livets opphold i det ordinære arbeidsmarkedet. Men hvem vet hva som skjer etter at de har sluppet debuten ”Happy ever after?”?

- Nå er det bare dager igjen til vi får cd`en og det ferdige produktet er på plass. Nå driver vi og jobber med andre promo-produkter som for eksempel plakater, og vi har spikret releasekonserten på sportsbaren Goal, altså i de gamle lokalene til Cats, sier en forventningsfull Eltervåg.

 

Brenner for musikken

- Vi har med mange flinke folk på konserten, blant annet Inge Engelsvoll på tangenter og Espen Nordeger på trommer. Bjørn Erik Sørensen var i utgangspunktet produsenten vår, men han ble så involvert i prosjektet at nå er han et fast medlem som gitarist i bandet. Vi er veldig fornøyd med å ha han med på laget, sier Eltervåg.

For at den nye cd`en skal få bein å gå på, har trioen måttet ta en runde rundt i regionen.

- De siste dagene har vi jobbet litt med avtaler med forskjellige utsalgssteder, og har sikret oss utsalg på Statoilstasjonene på Hommersåk og Hana, på Rimi på Hommersåk, og på Ivar Skei. Vi er også i dialog med Platekompaniet på Kvadrat, og så vil vi jo etter hvert få det på i-tunes på internett.

- Det er en stor jobb altså?

- Ja, det er det. Alle har jo full jobb utenom, så det går mye tid og ressurser på dette. Men det som er så flott er at hele gjengen brenner så pass for prosjektet, og da finner vi både tid og energi til å stå på.

 

Noe for enhver smak

Eltervåg har sammen med parhesten Markhus sunget og spilt i mange år. De to har en del felles musikalske referanser i Bob Dylan, Traveling Wilburys og Johnny Cash.

- Jostein er spesielt inspirert av disse tre, og det er jeg også, men jeg henter nok også inspirasjon fra nyere artister. Men jeg kan ikke trekke fram en spesiell artist og si at det var denne som fikk meg til å begynne med musikk, funderer Eltervåg.

- Det er vel det at jeg er veldig glad i musikk generelt, både å lytte til og å lage egen musikk.

- Fortell litt om innholdet i debut-cd`en.

- Det er ti sanger på platen, og jeg vil påstå at det er noe for en hver smak. Det er både noen ganske nedpå ballader, og noen rockelåter som er litt mer sånn fredagsmusikk. Så det er nok noe de fleste kan kose seg med, og det er ikke noe vi har gjort bevisst. Vi har ikke prøvd å favne så mange som mulig, men det var bare sånn det ble, forsikrer Eltervåg.

 

Funnet en identitet

Han forteller videre om hvordan musikken oppstod:

- Vi begynte i et gammelt vedskjul. Vi spilte kassegitar og sang, og tok opp med en eldgammel pc. Så hadde vi en lang og hard utvelgelsesprosess. Med bare kassegitar og sang var det mye sjel i musikken, men ikke så mye mat. Så når vi kom i studio så hadde vi liksom bare rammene, og begynte da å fylle inn med både strykere og tangenter. Så har sounden kommet til gjennom prosessen, uten at vi bevisst har fulgt en rød tråd. Men du kan høre at det er oss, og det synes jeg er viktig. Det betyr at vi har funnet en identitet, sier Eltervåg fornøyd.

Han sier videre at innholdene i tekstene spinner rundt tema som vennskap, kjærlighet på både godt og vondt, bitterhet og frustrasjon, og det å hjelpe andre. 

Redaktør -

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...