Spennende framtid for Kunstforeningen

23.04.2004
Spennende framtid for Kunstforeningen
Elin Bøe Grinde

Stavanger Kunstforening er byens eldste kunstinstitusjon. Fram mot 2008, året da Stavanger blir europeisk kulturhovedstad, kommer kunstforeningens bygg i Madlaveien til å bli kraftig fornyet.

- Stavanger Kunstforening er en tradisjonsbærer i Stavangers kunst- og kulturmiljø. Samtidig ønsker vi å være et sted hvor vi kan formidle et moderne kunstuttrykk til alle kunstinteresserte i hele byen. Derfor har vi store planer for rehabilitering og utvikling av våre lokaler. Det er et mål for oss å kunne formidle kunst på en måte som er i takt med tiden, sier assisterende leder i kunstforeningen, Elin Bøe Grinde.

Vil bli sosialt treffsted
Stavanger kunstforening ble stiftet i 1865 og har siden 1925 holdt til i praktbygget Madlaveien 33. Bygningen som i sin tid ble tegnet av arkitekt Erik Erga, er et av Stavangers virkelige signalbygg, og byantikvaren har betegnet det som ”en av de mest fremstående monumentale bygninger i Stavanger”. Tilbygget som huser storsalen ble tegnet av Toralf Kaada og stod ferdig i 1965. Fram mot 2008 ønsker kunstforeningens medlemmer å utvikle huset enda mer.
- Hovedsalen trenger mer lys. Den må bli mer fleksibel slik at vi kan tilpasse den til utstillinger med et moderne uttrykk. I tillegg har vi i dag en svær andre etasje som ikke brukes til noe. Her håper vi å heve taket noe og legge glassgulv ned mot de fire mindre utstillingssalene i hovedetasjen. Andre etasjen kan da ble en særdeles spennende møteplass hvor folk med interesse for kunst kan treffes og diskutere utstillingene. Utenfor hovedinngangen planlegger vi en slags patio som skal kunne brukes til både utstillinger og sosialt samvær, forteller Grinde.

Medlemsfordeler
I tillegg til å være byens lengstlevende kunstinstitusjon, er Stavanger kunstforening Norges fjerde eldste kunstforening. Første formann var konsul og amatørkunstner Jens Zetlitz Kielland, og foreningen hadde ved oppstartsåret 61 medlemmer. I dag teller medlemslista 841 ordinære medlemmer. I tillegg kommer 112 bedriftskunstforeninger og to bedriftsmedlemmer.
- Vi har som visjon å være en forening for alle kunstinteresserte. Vår styrke er vår bredde og våre solide historiske røtter. I mange år har vi også arbeidet med formidlingstilbud til barn og unge, både i form av tegne- og malekurs og gjennom egne omvisninger. Vi skal også være et kultursentrum for folk i bydelen, og kan tilby alle som blir medlemmer fordeler som gratis adgang på utstillinger, rabatter på kjøp av kunst fra utsalgsstedet vårt og egne informasjonsskriv, sier Grinde.

Vestlandsutstilling
En ny utstilling er også på vei inn i Madlaveien 33 i disse dager. 2. mai åpner Vestlandsutstillingen 2004. Grinde håper på godt besøk.
- Vi er ikke en forening som har utstillinger kun for medlemmer, alle kan komme til våre utstillinger. ”Vestlandet i verden” som åpner nå snart, kommer garantert til å bli en fin opplevelse for alle som tar seg en tur. På åpningsdagen blir det også konsert med duoen DUOlixom. Velkommen til vestlandskunsten, inviterer Grinde.

Redaktør -

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...