Varm mottakelse for Kunstgalleriet

19.02.2004
Varm mottakelse for Kunstgalleriet
Elin Halvorsen

Kunstgalleriet gjorde det bra på Gausel, men klarer seg enda bedre i Madlaveien. Gallerist Elin Halvorsen er glad for mottakelsen hun har fått i nabolaget.

- Det har vært overraskende mange innom siden vi flyttet til Madlaveien i januar. På søndager er det fullt hus her, og spesielt gledelig er det at så mange av de besøkende er fra nabolaget. Det virker som om galleriet vårt har blitt et treffsted for bydelens kunstinteresserte, sier Elin Halvorsen. Som ferskinger i Madlaveien, men rutinerte i galleribransjen, har Halvorsen og medeier Arnfinn Hansen lagt ned mang en arbeidstime i det hvitmalte huset hvor Stavanger Varmesenter tidligere hadde sine lokaler. Åpningsdagen 18. januar var spesiell, forteller de to.
- Det var så mye folk her inne at man nesten ikke så kunsten for bare mennesker. Og vi har fått mange gratulasjoner og velkomsthilsener som tegn på at vi er godt mottatt på Våland og Eiganes, sier Hansen.

Seriøse
Siden Kunstgalleriet ble startet for snart fire år siden, har Halvorsen og Hansen klart kunsttykket å gjøre galleriet sitt til et av de mest respekterte i Norge. Med utstillinger av landets mest markerte samtidskunstnere har galleriet fått et omdømme mange andre gallerieiere drømmer om. Kunstgalleriet har blant annet lenge vært det eneste Stavanger-galleriet som får omtale i Dagens Næringsliv. Halvorsen forklarer:
- Det er viktig for oss at kunstnere, gjester og media oppfatter oss som seriøse. At vi er til å stole på. I vår spede begynnelse satset vi en del på lokale kunstnere, samtidig som vi var opptatt av å få nasjonale størrelser. Slik satser vi fremdeles, og det fungerer. I dag opplever vi at etablerte kunstnere tar kontakt med oss for å stille ut, slik var det ikke i begynnelsen.

Vekker oppsikt
Huset i Madlaveien 75 har også fått en ny fasade etter at Halvorsen og Hansen kjøpte bygningen. Fine ting fortjener et fint hus, mener Hansen. Og at de har vakt oppsikt, høres på trafikken utenfor. Ikke rent sjelden blir bilister som venter på klarsignal i lyskrysset like ved, sittende og se inn vinduene til tross for lysskifte.
- Da blir det mye tuting, ler Hansen.
De har også planer om å benytte seg av husets 2. og 3. etasje. Forskjellige ting er fremdeles kun på idéstadiet, men å legge til rette for et kontornettverk er aktuelt.
- Vi vil at huset skal leve. Idéen går ut på at folk som har hjemmekontor kan leie kontorplass hos oss slik at de kan jobbe i fellesskap i stedet for hjemme i kjelleren. Og kanskje vi kan få til et konditori som Pascal´s i Oslo. Men slikt ligger et stykke frem i tid, sier Halvorsen.

Bokstavlig talt stor kunst
Kunstgalleriet har utstillinger året rundt. Lørdag 20. mars åpner en utstilling kalt ”Store formater”. Ni store bilder av ni kjente billedkunstnere skal opp på veggene.
- Det er mange lokale størrelser som skal bidra til ”Store formater”. Kjell Pahr-Iversen, Kjetil Finne, Annalisa Conwad og flere. Håper nabolaget liker den, smiler de to galleristene.

Redaktør -

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...