- Vi er alle Charlie Hebdo

09.01.2015
- Vi er alle Charlie Hebdo
Forleggerforeningen
"Je suis Charlie" er slagordet etter terroraksjonen mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Den internasjonale forleggerforeningen (IPA) erklærer i pressemelding i dag at arabiske og internasjonale forleggere går sammen om å forsvare ytringsfriheten i forbindelse med terrorhandlingen mot det franske satirebladet Charlie Hebdo.

Styreleder i Den norske Forleggerforening, Tom Harald Jenssen, sier at terrorhandlingen ikke skal hindre norske forlag i å komme med kontroversielle utgivelser: -"Morderne i redaksjonslokalet trakk ikke opp grensene for ytringsfriheten, men flyttet grensene for hvor langt ytringsfrihetens motstandere er villige til å gå. I forlagenes rolle som garantist for ytringsfrihet ligger viljen til å utfordre fastlåste forestillinger, sikre samfunnets hukommelse og gi rom for ny kunnskap, kritisk opposisjon og kunstnerisk nyskaping. Vårt svar må derfor være fortsatt å utgi viktige bøker som setter dagsorden, legger premisser for debattene og tilfører kunnskap og sammenheng der dogmer og intoleranse råder grunnen".

Egyptiske Assem Shalaby, som er president i den arabiske forleggerforeningen, uttaler at dette ondsinnede angrepet går på tvers av Islams prinsipper og profetens budskap. Den arabiske forleggerforeningen er en paraplyorganisasjon for lokale, arabiske forleggerforeninger og har medlemmer fra Libanon, Saudi-Arabia, Syria, Jordan, Somalia, Marokko, Algerie, Libya, Forente arabiske emirater, Irak, Palestina, Yemen, Tunis og Kuwait foruten Egypt.

Styreleder Ibrahim El Moallem for det største arabiske forlaget, Dar El Shorouk, uttaler at angrepet er en forferdelig forbrytelse mot menneskeheten, ytringsfriheten, Islam og muslimer.

IPAs president, Richard Charkin, sier at angrepet på Charlie Hebdo er et angrep på utgiveres kjerneverdier: ytringsfrihet, trykkefrihet og retten til å kritisere og polemisere. IPA ber alle utgivere, forfattere, journalister og tegnere om å stå sammen om å forsvare disse verdiene. -"Vi er alle Charlie Hebdo".

Vincent Montagne, president i den franske forleggerforeningen Syndicat national de l'édition, sier de er dypt sjokkert av det morderiske angrepet på forfattere, journalister og tegnere. -"Barbari og fanatisme vil ikke få det siste ordet".

Ola Wallin, leder for IPAs Freedom to Publish committee sier at attentatet i Paris er en forbrytelse mot hele publiseringsindustrien. -"De ansatte i Charlie Hebdo ofret livene sine for ytringsfriheten".

Generalsekretær Jens Bammel i IPA sier at vi ikke bør tillate radikale minoriteter å tilsmusse budskapet fra alle de store religionene: fred, omtanke, kjærlighet og respekt.

Den norske Forleggerforening slutter seg til Bammels ord om at hele forlagsverdens tanker er med ofrene og deres familier.

Redaktør -

Nyheter

– Jeg skiller meg ut

– Jeg skiller meg ut

Heidi Maria Steinback Sørensen tenker ...

–	Fordelen med å være redd for mye er at det ikke krever så mye å utfordre seg

– Fordelen med å være redd for mye er at ...

Liv Rønnaug Kråkevik Åberg ...

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Kristine Ådnanes Skogland har skrevet ...

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Unni Holtedahl har skrevet asfaltdikt.

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Under dei høge fjell vaks Greidungs-brørne ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...