Blant hundepoter og hundesnuter

17.02.2021
Blant hundepoter og hundesnuter
Maren og Jørgen Teien Rørvik
Best sammen

Det er sagt at «mannens beste venn er hunden». Den som noen gang i livet har hatt den lykke å ha en hund eller to kan underskrive dette med både rødt og blått blekk. Hemmeligheten ligger kanskje i å ha menneskelige anlegg for det og at hunden og mannen skal passe sammen. Kanskje det er noe så enkelt – og vanskelig - som kjemi? Det er nemlig noen mennesker som ikke kan noe med hunder i det hele tatt. Slik er rett og slett livet.

Bak et godt forhold til en hund ligger det tillit og trening. «Å trene hund skal være enkelt og moro for både hund og eier.», – sier to av Norges mest populære hundetrenere, Maren og Jørgen Teien Rørvik. Nå er de på markedet med en bok med den megetsigende tittelen «Best sammen» hvor de gir til beste sine beste treningstips.

Det er spennende lesestoff å følge Rørvik-paret og hundene deres – og veien gjennom slit og strev til gode og ikke minst trygge hunder. Det krever en eneste ting å få det til når man først bestemmer seg for det: Tid. Har man ikke tid og vilje til å få det til, kan man likeså godt gi opp.

En hund krever tid og omsorg, klapp, mat og kjærlighet – og på alle måter godt stell. Og ikke minst en veterinærsjekk i ny og ne. Minst en gang i året og ellers ved behov. Å ha hund uten å ville ha det, er en form for dyremishandling. Her bør mange tenke seg godt om.

Vi har ofte sett ute i naturen og på film at hund og eier elsker hverandre. Samspillet mellom menneske og dyr er et spennende skue som dypest sett forteller noe om kjærlighet. Uten den langt «fremme i skosålene» er man nesten fortapt når det gjelder det å ha hund.

«Man blir jo glad i disse små», var det en hundeeier som sa til meg.   – Ja, visst tenkte jeg – man blir like glad i en hund – eller forsåvidt et hvilket som helst annet dyr man har daglig omgang med – som et menneske.

 De som velger å skaffe seg en hund påtar seg samtidig et stort ansvar, men også en stor glede. Til hjelp i arbeidet med å mestre hunden kommer boken «Best sammen». Den forteller om øyeblikk og situasjoner som skapte, den gir tips og råd – og den er fremfor alt engasjerende og menneskelig. Og her er det hjelp å få for den som trenger det sammen med «mannens beste venn».

Å ha og eie et dyr skal være en glede. Sammen med en trygg og god hund lever både hunden og eieren best.

Maren og Jørgen  Rørvik deler i denne boken sine erfaringer og beste treningstips. De forteller også om morsomme og nyttige øvelser man kan gjøre for at hunden skal knytte bånd til eieren, slik at hund og eier sammen blir et godt team. Det fortelles også om hvorfor hunden reagerer som den gjør, og det er innspill til hvordan eieren selv kan endre uønsket adferd hos hunden sin. Her er det mye å lære.

«Best sammen» – bjeff, bjeff!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...