Julenatt i Riska kirke

04.12.2015
Julenatt i Riska kirke
Julenatt i Riska kirke 14.Desember 2015

Mandag 14. desember kl. 17.30 fylles Riska kirke med vakre toner fra noen av landets ledende artister. Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og turnéens nye tilskudd Trine Rein, vil fremføre kjente og kjære julesanger med førjulskonserten Julenatt.

Dette er andre året turnéen besøker Riska kirke. Konserten i 2013 ble en flott opplevelse for artister og musikere, som alle synes det er hyggelig å få lov å komme tilbake hitigjen i år. Artistene håper konserten kan være med på å gi publikum den varme og gode julestemningen. «Førjulstiden er for mange hektisk. Jeg synes det er viktig at vi tar oss tid til å roe ned og nyte det gode med julen sammen med de vi er glad i», sier Christian Ingebrigtsen.

Med Trine Rein på laget

Med seks soloalbum og over en million solgte plater på verdensbasis er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen. Trine Rein har i en årrekke hatt sin egen julekonsertturné, men i år gleder hun seg til å reise rundt i landets kirker sammen med Christian, Gaute, Frøydis og Trond. «Det blir en sann fornøyelse å dra på turné med denne gjengen», smiler Trine Rein.

Kjent og kjært

De tre artistene kan fortelle at repertoaret i hovedsak består av våre kjente og kjære julesanger, men også annen musikk som kan knyttes til høytiden får plass - alt fra populærmusikk til klassisk. «Å skape julestemning gjennom musikk i vakre kirkerom er alltid hyggelig, og en veldig fin ramme å møte publikum i», sier Gaute Ormåsen. Konsertens musikere er Trond Lien og Frøydis Grorud, begge kjent fra Beat for beat på NRK. «Det er noe eget over det å spille i kirker. Kirkerommene i seg selv, og den akkustikken de har, gjør det til en spesielt fin opplevelse for oss musikere», forteller Frøydis Grorud.

Samarbeid med Strømmestiftelsen

En del av overskuddet fra konsertene gå til Strømmestiftelsen. Hjelp til selvhjelp er fundamentet i stiftelsens aktivitet. Strømmestiftelsen hjelper idérike mennsker i noen av verdens fattigste land med å komme i gang med prosjekter som kan generere et levebrød. Gjennom mikrofinans og utdanning vil de gjøre fattige rustet til å kunne klatre ut av fattigdom. Stiftelsen motiverer til utvikling og mener langsiktige mål gjennom målrettet arbeid i regionene er bedre enn store barmhjertige gaver. De er blant annet tilstede i Bolivia, Peru, Bangladesh, Myanmar, Burkina Faso, Niger og Uganda.

Redaktør -

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...