Gulljazz

02.06.2016
Gulljazz
Kongsbergs eldste innbyggerne tar del i festivallivet under Kongsberg Jazzfestival.

Kongsbergs eldste innbyggerne tar del i festivallivet under Kongsberg Jazzfestival.
Torsdag 7. juli braker det løs med Gulljazz på Skavangertun sykehjem med konserter og ekte festivalstemning for byens sykehjemsbeboere med familie og venner.

Den store publikumsgruppen som bor på sykehjem kan ikke lenger ta aktivt del i festivalverden, derfor vil Kongsberg Jazzfestival og konseptet Gulljazz bringe denne verden inn til dem. Det blir konserter på løpende bånd fra kl. 12.00–18.00. Beboere fra sykehjem og dagsenetre i Kongsberg inviteres. Skavangertuns uteområde blir festplass med store telt til publikum, band, griller, bar og kaffeservering. Gulljazz byr på et variert jazzprogram.

Gulljazz åpnes av fylkesordfører Roger Rydberg og artist og konferansier Kjell Gunnar Hoff. Hoff leder oss gjennom arrangementet og vil også knytte litt jazzhistorie til de enkelte stilartene som bandene presenterer. På scenen finner vi artistene: The Real Thing med Sigrid Brennhaug, Kjell Gunnar Hoff med band, Kongsberg Storband, Swing’it Dixieband og Drammen Jazzverk.

- Alle eldre i Kongsberg har allerede et forhold til oss og det ønsker vi ikke at skal ta slutt selv om man nå er i en fase der man trenger omsorgstjenester. Jazzfestivalen er over 50 år og de fleste har et forhold til oss, enten som publikum eller frivillig.sier prosjektleder Tomas Haugen i Kongsberg Jazzfestival. 

The Real Thing. Siden starten 1992 har gruppen spilt mer enn 1 400 konserter og solgt over 55 000 plater med hardtsvingende, orgelbasert souljazz. Bandet som "aldri går av scenen i tørr smoking" har opparbeidet seg en solid fanskare også utenfor jazzmenigheten. The Real Thing har med seg en av landets flotteste jazzvokalister, Sirgid Brennhaug, på denne konserten.

Kjell Gunnar Hoff.
 En av grunnleggerne av Kongsberg Jazzfestival. Festivalarbeidet og yrkesutdannelsen ble prioritert i over 30 år, med en tenorsaksofon nedpakket i 18 av disse. I studietiden i USA ledet han egne grupper foruten å være medlem av Washingtion State University Big Band. På Gulljazz spiller han med Anders Aarum (piano), Jens Fossum (bass) og Hermund Nygård (trommer). 

Kongsberg Storband.
 Bandet hadde sitt utspring i et storbandprosjekt som ble startet i forbindelse med Kongsberg bys 350-års jubileum i 1974. Bandets første leder var Odd Sønstebø. Idag er storbandet underlagt organisasjonen Ung Musikk Kongsberg og ledet av Jon Gunnar Tovsrud. Bandet er en av de faste bandene som hvert år spiller i «Jazzgata» under Kongsberg Jazzfestival.

Swing’it Dixieband. Norges hippeste og fresheste gla'jazzband, kommer tilbake til Kongsberg for tredje året på rad! Bandet har de siste to årene skapt skamgod stemning på alt fra jazzklubber, parader og utesteder til festivaler og som gatemusikanter. De gjør kunststykke å underholde unge såvel som gamle med sjarm, spilleglede og entusiasme - servert med stråhatter, tversoversløyfer og en bøtte full med energi! De skriver fengende og joviale låter med artige tekster og snert, og spiller også 1920-talls-versjoner av Disney-låter, samt tradisjonelle sanger. 

Drammen Jazzverk. Det varierte repertoaret spenner fra tradjazz og evergreens til litt mere mainstreame arrangementer og enkelte ”norske” innslag. Spontane vokale bidrag krydrer bandets store spilleglede. Drammen Jazzverk stiller med flere veteraner med lang og allsidig musikalsk praksis. Men har også greid å dra med seg friske ungdommer med bakgrunn fra rock inn i rytmegruppen. Dette gir et heftig driv i kompet, men også stor følsomhet i sarte melodier. 

Anna Hovhannisyan

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...