Rockeløftet på Folken

15.07.2016
Rockeløftet på Folken
The Quireboys kommer til Rockeløftet som arrangeres 15. Oktober på Folken i Stavanger

Lørdag 15. oktober arrangeres Rockeløftet på Folken i Stavanger, dette er ikke bare en aften fylt med musikk, men også en støtte til Fjordhagen og lignende organisasjoner.

Fjordhagen er et behandlingssted for unge og voksne rusmisbrukere. Det er en privat organisasjon som har et av Norges beste resultat med å få sine «elever» rusfrie. Driften foregår uten statlig og kommunal støtte. De har et alternativt tilbud på ett småbruk i Vervik (Tau) blant Ryfylkes vakreste natur. Med en blanding av vikinginspirasjon, hverdagsmagi og terapi tar elevene del i sin egen hverdag, med matlaging og vedlikehold av gården. De får en spesiell kontakt med naturen og det som er ekte og ærlig. For mange er det en ny måte å møte livet og se seg selv på.

Fjordhagen møter sine elever på en ærlig og oppriktige måte for å hjelpe rusmisbrukere, hvor målet er varig totalavhold fra alle rusmidler. Elevene følger 12-trinnsmodellen. En behandlingsmodell som oppsto på 30-tallet og praktiseres over hele verden. Filosofien er enkel; en rusavhengig hjelper en annen for selv å holde seg rusfri. I tillegg til modellens selvhjelpsgrupper (AA/NA), deltar elevene i gruppe- og individuell terapi gjennom hele prosessen

Erfaring tilsier det kan være vanskelig å få plass til behandling, men er det nå det? Kanskje i regi av kommunale tilbud, men hva med de private aktørene som har ledig kapasitet? De som ikke får kommunal eller statlig støtte til å ta imot rusavhengige og misbrukere, som sårt ønsker og trenger hjelp. Vi ønsker å skape litt oppmerksomhet rundt dette, både lokalt og på landsbasis.

Med Rockeløftet håper vi at sammen med Quireboys, noen lokale innslag og en auksjon av flotte gaver, kan få en kveld med oppmerksomhet og støtte på flere ulike vis.

I utgangspunktet så var tanken at dette kun skulle være et økonomisk bidrag til Fjordhagen, slik at vi kunne gi dem et løft og en mulighet til å hjelpe flere. MEN, det å gi Fjordhagen et slikt bidrag hjelper kun kortsiktig. Derfor ønsker vi å skape oppmerksomhet og fokus på denne problemstillingen, noe som er like viktig, langsiktig og samtidig gagner andre private behandlingssteder og brukere i resten av landet.

Her trenger vi litt hjelp fra media. Vi trenger fokus på dette for å få satt det på agendaen til Norges mange landstrakte kommuner og regjeringen.

Det å gi et løfte om Håp, det å gi oppmerksomhet på: - Muligheter - Politikk - Økonomi – En fremtid ...

Vi ønsker å bli lagt merke til, bli sett og å sette fokus på et problem, som har løsninger.  Dessverre er det slik at både regjering og folk flest helst ikke vil høre snakk om det. Det er «tabu» selv om mange kjenner noen som er i en slik situasjon. «Rus» har så mange flere ansikter enn narkotika og alkohol.

Hvorfor må det være slik? Mange personer i Norge har behov for hjelp. Steder som Fjordhagen har ledig kapasitet, og de har stadig inne personer «gratis». Som de selv sier: «Vi kan ikke la folk dø!»

The Quireboys

Bandet som på 80 og 90 tallet fylte store arenaer og stadioner kommer til Folken. Bandet største hitter som 7 O`clock og Hey You spilles garantert på Folken. Bandet, med Spike i spissen, leverer alltid varene, og de gleder seg til å spille i Stavanger igjen.

Sea Of Dreams - reunion

Vi er også stolte over at Sea Of Dreams tar reunion på Rockeløftet. Plata Dawn Of Time ble sluppet for 20 år siden. Albumet solgte i flere tusen eksemplarer over hele verden, og bandet høstet glimrende kritikk. Nå er Sea Of Dreams tilbake og skal spille store deler av Dawn of Time på Folken. Med på vokal er Jan Thore Grefstad fra Saint Deamon. Jan Thore er også kjent fra The Voice, hvor han møtte Nils Rue fra Pagans Mind, og gikk seirende ut av duellen. Jan Thore har også vert med i Norske Talenter. Dette blir en etterlengtet kveld for prog-elskere i regionen!

paDIOna – en hyllest til Ronnie James Dio

paDIOna hyller en av verdens aller beste vokalister, Ronnie James Dio. Bandet spiller låter fra hele hans karriere og dere kan vente dere musikk av Rainbow, Black Sabbath og selvsagt DIO. paDIOna har i mange år spilt over hele landet samt besøkt Danmark, Skottland og Los Angeles i USA. Her blir det både Heaven And Hell og Holy Diver!! 

 

 

Redaktør -

Nyheter

– Jeg skiller meg ut

– Jeg skiller meg ut

Heidi Maria Steinback Sørensen tenker ...

–	Fordelen med å være redd for mye er at det ikke krever så mye å utfordre seg

– Fordelen med å være redd for mye er at ...

Liv Rønnaug Kråkevik Åberg ...

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Tøffe tider i helsevesenet ble til bok

Kristine Ådnanes Skogland har skrevet ...

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Unni Holtedahl har skrevet asfaltdikt.

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Under dei høge fjell vaks Greidungs-brørne ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...