Synger julen inn for Russland

14.11.2010
Synger julen inn for Russland
Cathrines Foto
Kathrine Håland Varhaug framfører et bredt spekter av julesanger i tre konserter i Nærbø, Varhaug og Bore kirke. Konsertene er gratis, og sangeren oppfordrer publikum til å heller gi penger til stiftelsen Hjelp til Russland.

Når Kathrine Håland Varhaug synger julen inn i Nærbø, Varhaug og Bore kirke (10. 11. og 12. desember) er hun tro mot julens ånd. Konsertene er nemlig gratis, og stiftelsen Hjelp til Russland vil være tilstede og informere om sitt arbeid. Så kan publikum heller gi en hjelpende hånd til trengende i vårt store naboland i øst.

- Vi ville støtte dette prosjektet med å bygge et rehabiliteringssenter for syke og foreldreløse barn i Russland. Konsertene er gratis, så kan folk heller gi en gave under kollekten, sier Varhaug.

- Fortell litt om konsertene.

- Det blir et veldig variert program, med fullt orkester og korister. Det er for det meste lokale folk i bandet, samt noen fra Sandnes og Stavanger. Sangene spenner fra de tradisjonelle julesangene til fengende gospel i mer amerikansk stil, sier Varhaug som i 1997 kom på tredje plass i Jan Teigen sitt show Stjerner i Sikte. Den gang sang hun Carola, og den svenske artisten har fortsatt en stor plass i Varhaug sitt hjerte.

 

Svensk favoritt

- En av mine favoritter er ”Himlen i min favn” av Carola. Den sangen er ganske kjent etter hvert, og den synger jeg hver gang.

- Er Carola en barndomshelt?

- Ja, absolutt, og det er faktisk en del av hennes sanger i konsertene. Hun har jo gitt ut mange juleplater, også nå i det siste.

Varhaug har med seg en sangkollega under konsertene:

- Jeg kommer til å synge de fleste sangene, men Onar Paul Varhaug kommer også til å synge 3-4 sanger. Vi har sunget mye sammen før. Han er også fra Varhaug, men han har ikke vært så aktiv de siste årene. Han har en vanvittig flott stemme.

- Og dere lyder godt i lag?

- Ja, det gjør vi. Han skal for eksempel synge O helga natt, og det er virkelig fint når han gir på med den flotte stemmen sin, forsikrer Varhaug.

 

Helt nytt barnehjem

Under forestillingene i de tre kirkene vil Solfrid Anita Kydland fra Stiftelsen Hjelp til Russland være med og fortelle om det såkalte Agape-prosjektet som publikum kan gi penger til.

- Agape er bare ett av prosjektene stiftelsen jobber med, og det var dette Kathrine ønsket å være med å støtte. Dette er faktisk et av de prosjektene stiftelsen har vært med på helt fra grunnen av. De har vært med og rehabilitert og reddet mange gamle hus, og også bygget opp et helt nytt barnhjem med plass til seksti barn. Prosjektet er i kommunen Vyborg, helt på grensen til Finland, forklarer Kydland som selv har vært på besøk der.

- Det er et flott kompleks på tre etasjer, med moderne sanitæranlegg, klasserom og lærer, et kjøkken med moderne utstyr, en sportssal, møterom, vaskeri, sauna, lagerrom og et medisinsk rom. Mange av barna som bor her har ikke hatt forhold i nærheten av dette i hele sitt liv. Og her får de i tillegg mye oppmerksomhet fra de voksne, sier Kydland engasjert, og legger til at senteret har barn i alderen fra ett til rundt femten år.

Alle konsertene begynner klokken 19:00. 

Redaktør -

Nyheter

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...