Vice Versa i tretti år

18.09.2006
Vice Versa i tretti år
koret Vice Versa

I år har koret Vice Versa 30-års jubileum, det har de valgt å markere med en Dublintur. Nå har koret lyst på enda flere sanglade medlemmer, mens de tar fatt på de neste tretti.

- Vi ønsker enda flere korister, kanskje aller helst noen flere menn. Koret teller i dag 37 medlemmer, 12 av disse er menn. I tillegg prøver vi å gå gjennom en foryngelsesprosess. I dag er koristen i alderen 40 til over 60, det hadde vært gøy om vi fikk inn noen yngre medlemmer, forteller Ann Hocking, en av koristene og sekretæren i styret.
Men koret holder selvsagt dørene oppe for alle sangfugler som ønsker å bli med i et uformelt kor. Her er det ingen sangprøver og auditions for å komme med, det eneste som teller er sangleden.

Samklang med andre
- Vi synger med det nebbet vi har, og gleder oss over det å delta i samklang med andre. Det handler om å skape noe med andre mennesker, sier Hocking.
Koret er både partipolitisk og religionsnøytralt. Det heller ingen geografiske begrensninger, så det er til og med folk fra Tananger som har funnet veien til korøvelsene på Maudland skole. Koret har fortsatt to av medlemmene fra da koret ble opprettet i 1976. De to er Anna Haugland og Torhild Ottesen.
For halvannet år siden averterte koret etter ny dirigent. Da fikk de respons fra litaueren Saulius Trepekunas. Hocking beskriver ham som et funn:
- Han er svært driftig og ganske ung. Det har gitt koret en ny giv. I tillegg til å dirigere oss har han begge korpsene her ute og er også dirigent på Bryne. Det har vært godt å få nytt blod inn til å inspirere oss, sier Hocking.

Dublin i mai
Årlig drar koret på stevner. Det har vært turer til både Tromsø og Ålesund. Men i mai dro koret på alenetur, for å feire sine 30 år. På turen avholdt de tre konserter. Den ene i Jamesons distilleri, der Whiskyen oppskriftsmessig ble prøvd ut. Den andre konserten ble avholdt på bar, og responsen var god. Hocking forteller:
- Vi sang så det ljomet, og de som var til stede denne kvelden, var lydhøre og likte det vi serverte – drikkeviser og annet godt stoff.
Den siste konserten var på en paviljong. Nå planlegger koristene ny tur, men tenker ikke at det skal gå ti år til neste gang. Allerede til neste år eller året etter ønsker de å besøke dirigentens hjemland, Litauen.
Koret har ikke så veldig mange konserter. Men det har blitt sporadisk samarbeid med andre musikkutøvere; for eksempel korps i bygda eller andre kor. I tillegg til opptredener i bygda og andre steder, enten på forespørsel eller fordi koret spesifikt ber om å få komme. I tillegg synger de fast julen inn i Riska kirke. Men for Vice Versa er ikke det å opptre det aller viktigste.
- Siden dirigentskiftet har vi jobbet masse med nytt materiale som det er viktig å få drillet inn. I tillegge er det litt vanskelig å finne arenaer for et politisk nøytralt livsynsfritt kor. Men i sommer opptrådte vi i et bryllup – under vielsen, for et ungt par som valgte brudgommen sine foreldres hage som vielsessted, sier Hocking.

Bildetekst:
Bilde 1:
Leave Molly alone: Dirigent Saulius Trepekunas og hans kone Ruth Trepekuniene sammen med statue av Molly Malone i Dublin.

Redaktør -

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...