Skal kåre Riskastjernå

02.02.2004
Skal kåre Riskastjernå
Olsen og Kristofferson

Nå kan alle i Riska få sjansen til å vinne en singelutgivelse til en verdi av nærmere 20.000 kroner. Men da må man først vinne sangkonkurransen Riskastjernå.

Vi vet at det er mange Riskabuer som kan synge. I Riskastjernå kan hvem som helst over 16 år melde seg på og synge seg fram til seier og singelutgivelse. Vi stiller med profesjonelt innspillingsstudio og skal lage en skikkelig festforestilling, forteller medlem i Riskastjernå-komitéen, Andre Sunnevåg Olsen.

Pop og rock
Riskastjernå er en lokal variant av sangkonkurransefeberen som herjer det ganske land. Med seg på laget har Olsen blant andre Stig Morten Kristoffersen som var blant de hundre beste i årets Idol-konkurranse. Men Riskastjernå handler om å hente fram de lokale talentene, ikke alle andre.
- Vi begynner med en audition lørdag 3. april i Lionshuset i Stemmen. Denne førsterunden er åpen for alle som er gamle nok, og det er ingen øvre aldersgrense. Hvis noen har en gammel tante som er en rev på Aretha Franklin-låter så er det ingenting i veien for å melde henne på. Og det bør gå i pop og rock, folkeviser holder vi utenfor denne gang, smiler Olsen megetsigende.

Publikum avgjør
En jury vil plukke ut de 10 beste fra auditionsamlingen. Disse 10 går videre til semifinalen som kommer til å utspille seg på Bryggen senter. I semifinalen kastes juryens meninger på skrothaugen slik at det er publikum som via SMS avgjør hvilke fem som skal videre til selveste finalen. Vinnerne av semifinalen kunngjøres så i Bryggeposten og ved plakater rundt om i Riska.
- Den endelige kåringen av Riskastjernå faller under Riskadagene som finner sted 4.-6. juni. Da skal vi lage et heidundrandes arrangement, og vi håper på godt med publikum nedenfor scenekanten. Også i finalen er det selvsagt publikum som avgjør hvem som står igjen som Riskastjernå. Det kommer til å bli skikkelig bra, sier Olsen som til daglig driver firmaet Olsen Event som i år står for leveringen av alt det tekniske utstyret til Riskadagene. Plateinnspillingen vil foregå ved wee.studio AS i Sandnes.

Alle som ønsker å melde seg på Riskastjernå kan gjøre dette via nettadressen www.asolsen.no/riska frem til fredag 2. april. Etternølere kan også møte ved Lionshuset på auditiondagen, men disse må da belage seg på å synge helt sist.

Redaktør -

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...