“Vamp light” i kulturkirken

16.05.2013
“Vamp light” i kulturkirken
Vamp

Til årets Riskadager har Riska kulturkirke vært så heldige å få positiv respons fra Rogalands kanskje mest populære artistgruppe gjennom tidene - VAMP.

-Vi trodde i utgangspunktet ikke at dette ville la seg gjøre, men dristet oss likevel til å spørre. Vi fikk kontakt med Øyvind Staveland, som viste seg å være veldig positiv. Han antydet at det muligens kunne la seg gjøre med en miniutgave av VAMP, og dette har nå blitt en realitet, sier Magne Tunheim og Liv Haaland.
I forbindelse med Riskadagene 2013 får Riska dermed besøk av to av medlemmene i VAMP, Odin Staveland og Eivør Palsdottir fra Færøyene, som har vært gjesteartist hos dem i flere år. Konserten blir i Riska Kulturkirke (Riska Gamle Kirke) søndag 2. juni.
Odin og Eivør vil gi en konsert hvor de spiller og synger musikk i kjent Vamp-stil, karakterisert som folkemusikk og folkelig musikk kombinert med viser og rock. De fleste tekstene er skrevet av norske lyrikere og forfattere. Mest kjent er VAMP for sitt samarbeid med lyrikeren Kolbein Falkeid som de har jobbet sammen med gjennom hele karrieren. Det meste av musikken er skrevet av Øyvind Staveland, som er far til Odin.

Odin Staveland (28) er musiker og komponist. Sammen med sin far skrev han musikken til den norske filmen "Ikke naken" som kom i 2004. Han skrev også musikken til fire av låtene på VAMP's album "Siste stikk" som ble utgitt i 2005. Han spilte piano, trommer og sang på platen, som har solgt over 70 000 eksemplarer. Og på det siste årets kjempe-hit, “Liten Fuggel”, er det vokalisten Odin Staveland som står foran.

Eivør Palsdottir (29) er fra Færøyene. Hun er sangerinne og komponist. Hun ble blant annet kåret til Årets Færøying 2004, og har opptrådt med VAMP i flere år. Hun er blitt kalt den færøyske Bjørk, og hun er godt kjent ikke bare på Færøyene, men også på Island og i Norge. Hennes røtter ligger i færøyske kvad, gamle ballader som synges til dans, men hun har et bredt spekter fra jazz til kristelig sang og klassisk musikk. På samme vis som lyset på Færøyene, er hennes sopranstemme lys og var, men samtidig fylt med saft og natur. Den kan også bryte ut i dramatiske rop og skrik på scenen.

-Sammen har Odin Staveland og Eivør Palsdottir laget konserter som de har reist rundt med, og vi gleder oss veldig til å ta imot dem på Hommersåk den 2. juni, sier representantene for Riska kulturkirke.

Redaktør -

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...