Hva vil vi med Rudlå?

21.10.2004
Hva vil vi med Rudlå?
I dag blir Rudlå lite brukt.

Sykkelbane, helårs skibakke, amfi, lekepark eller skulpturpark. Hvordan skal Rudlå utvikles? Ideene er mange, men flere trengs. Derfor inviterer prosjektgruppen for Rudlå til idédugnad

Rudlå har i lang tid vært lite brukt. Den har utviklet seg fra å være en tumleplass for barn, til et tilhold for misbrukere. Det er funnet sprøytespisser, og mange synes nok ikke det er noen god stemning på stedet lengre. Dette vil en gjeng Rudlå-entusiaster endre på. Med Per Inge Torkelsen i spissen inviteres beboere og interesserte til idédugnad onsdag 3. november på Kampen skole. Torkelsen skal fortelle om da han vokste opp i området, og hvordan Rudlå har blitt brukt opp gjennom årene.
- Rudlå er jo egentlig et fantastisk område. Med tanke på nærheten til sentrum og gamle Stavanger burde det kunne utvikles mye. Kanskje som en avslutning av blå promenade, sier Bente Eide, fritidskonsulent på Eiganes og Våland samt et av medlemmene i prosjektgruppen. Eide synes det har vært spennende å jobbe med dette.
- Området har en veldig spennende historie, med både kirkegård og helleristninger, sier Eide. Også Arkeologisk Museum er med i arbeidet.

Mer unger
Årsakene til at Rudlå lenge har ligget brakk er nok sammensatte.
- Kampen har lenge vært preget av en voksen befolkning. Samtidig ligger det nok kanskje litt i den norske turkulturen at vi ikke er så flinke til å bruke nærområdene. Vi skal gjøre så mye av det, og reise bort når vi skal ut, sier Eide. Befolkningssammensetningen endres, og vi ser nok på samme sett som Våland har endret seg, at stadig yngre mennesker flytter hit. Da økes behovene for grøntområder.

Engasjement
Prosjektgruppen har tilbrakt mange kvelder hvor de har tenkt høyt om hva området kan utvikles til. Nå er de avhengig av et lokalt engasjement, og oppfordrer så mange som mulig å komme til idédugnaden 3. november. Gruppen har ingen egne økonomiske midler, men er organisert som et ”underbruk” av FAU ved Kampen skole. For å få så gode løsninger som mulig, ønsker de særlig innspill fra barn og unge om hva de gjerne vil ha på området.
- Nå som det går mot kulturhovedstad burde absolutt Rudlå kunne brukes. Hva med å lage et amfi der som steinbruddet er i dag, eller å gjøre Rudlå til en naturlig avslutning på en tur i Gamle Stavanger. Mulighetene er mange, nå gjelder det bare å engasjere både folk og kommune, sier Eide.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Byggebransjemann med klare meninger

Byggebransjemann med klare meninger

Øivind Ørnevik skriver ofte dikt ...

Dikt på servietter

Dikt på servietter

Sverre Kragset bruker det han har for hånden ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...