Med boka i sentrum!

17.10.2011
Med boka i sentrum!
Ordfører

Under Litteraturdagene i Sandnes blir det garantert noe for enhver smak. Programmet er variert og har mange godbiter. Du trenger verken være lesehest eller bokorm for å finne noe som fanger din interesse under Litteraturdagene i Sandnes.

Litteraturdagene i Sandnes arrangeres for første gang i år. Vi legger opp til at dette skal bli et årlig arrangement som setter fokus på høstens nyheter på bokfronten. Vi er spesielt glad for at vi har fått med oss så mange av våre lokale forfattere.
Mange aktører i sentrum står bak dette arrangementet, noe som gjør at vi har fått stor bredde i innholdet. Viktige institusjoner som Biblioteket, Kulturhuset, KinoKino og Vitenfabrikken står sentralt i arrangementet. I tillegg er byens bokhandlere, Pastabakeriet, Gamlaværket og Sjokoladefabrikken viktige drivere i Litteraturdagene. Sist, men ikke minst, er vi glade for at Sandnes historie- og ættesogelag og Commentum Forlag har engasjert seg så sterkt!
Nettopp dette samarbeidet mellom kommunale foretak, næringsdrivende og frivillige organisasjoner kjennetegner arrangement som har blitt en suksess i Sandnes. Både Blink, Barnas By og Eventyruka er eksempler på at når mange gode krefter drar lasset sammen, så får vi det til i Sandnes!
Vi ønsker deg og dine velkommen til Sandnes.
Arne Idland
Daglig Leder
Sandnes Sentrum AS

I år ble Sandnes hedret som årets kulturkommune. Vi er stolte mottakere av prisen. Det ligger mange års kultursatsing bak. For vel 10 år siden ble kulturhuset åpnet. Kulturhuset ble et viktig skritt på veien til at Sandnes skulle bli den kulturbyen vi har blitt.
Vitensenteret, KinoKino, den nye Vågen videregående skole med ny kulturskole og også private forsamlingssteder har bidratt til den store endringen vi har hatt i Sandnes.
Kulturen bygger byen! Det er det store samspillet som er viktig. Foreninger og lag sammen med profesjonelle aktører er nøkkelen til suksess.
Og nå kommer et nytt spennende konsept, litteraturdagene, til Sandnes. Et nytt eksempel på samspillet mellom kommunale og private aktører. Det er dette samspillet som er viktig, det er dette samspillet som gjør at vi utvikler byen vår og gjør oss enda mer verdig benevnelsen kulturbyen Sandnes!
Jeg gratulerer alle som bidrar til et innholdsrikt program og ønsker lykke til! Så håper jeg at flest mulig av oss har anledning til å delta i ulike arrangementer under litteraturdagene!

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Byggebransjemann med klare meninger

Byggebransjemann med klare meninger

Øivind Ørnevik skriver ofte dikt ...

Dikt på servietter

Dikt på servietter

Sverre Kragset bruker det han har for hånden ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...