Smeltedigel for scene-talenter

07.01.2015
Smeltedigel for scene-talenter
Unge spor
Med ungdommer fra hver krink og krok i regionen har Unge SPOR nok en gang samlet talentfulle, unge scenekunstnere til en musikal opplevelse på tvers av kommunegrenser!

Unge SPOR har hvert eneste år i seks år skapt, produsert og presentert storslåtte musikaler, hvor artistene på scenen er utelukkende dyktige, unge scenekunstnere i alderen 14-25år. ”Dette året vi nådd et nytt høydepunkt” sier Iren Førland stolt.

Med ungdommer fra hver krink og krok i regionen har Unge SPOR nok en gang samlet talentfulle, unge scenekunstnere til en musikal opplevelse på tvers av kommunegrenser!


"Speil, Speil på veggen der! Hvem er den vakreste i landet her? Evig vakker, evig skjønn... Mørket sin sønn har gitt meg svar på bønn"

 

Årets hovedforestilling fra Unge SPOR er skrevet og regissert av Iren Førland, og all musikken er komponert av den unge, lokale komponisten Peder Erga! Det er med stolthet vi igjen kan presentere en fullstendig musikal hvor alt er orginalt. Ur-premieren går av stabelen i 17.januar 2015, sier daglig leder Iren Førland.
Musikalen er et resultat av Førlands kjærlighet til eventyret om Snehvit. Erga og Førland gir oss med "Speil, speil på veggen der" sin unike tolkning av denne folkekjære fabelen. Sammen har duoen skapt noe som kan sies å være episk. Musikalen er satt i en moderne setting, og i en storby i landet Cernam utspiller eventyret seg.

- Vi har spillested i Sola kulturhus, og er glade for å ha funnet trygghet der. Øvingsprosessen har funnet sted i våre lokaler på Bryne, som er vårt tilholdssted gjennom hele året, midt i midten for våre medlemmer! Medlemmer og artister som bor fra Eigersund til Stavanger. Så se på det som at vi strekker oss utover kommunegrenser og er gode ambassadører for Jæren med den endeløse talentgryta som koker i Sandtangen 2 hos oss! sier Førland engasjert.


- Peder Erga er et geni! Det er vi helt sikre på, sier Sarah Mellemstrand Byberg, som spiller en av dronningens onde lakeier i Unge SPOR’s nye stolthet ”Speil, speil på veggen der”.

Dette er andre gangen Peder Erga samarbeider med Iren Førland om et musikalprosjekt, og hun kan ikke få skrytt nok av den unge mannen.

- Han er en samfunnsjuvel! Vi er heldige som har fått være med Peder fra ungdomstiden. Nå som han er blitt en så dyktig komponist bør Jæren være meget stolte! skryter Iren Førland om den unge musikkhelten.

Tom Gaudland

Stikkord i denne artikkelen
iren førland, peder erga, unge spor,

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...