Svært gode tall for Hålogaland Teater

11.04.2015
Svært gode tall for Hålogaland Teater
teaterstykket Hvem er redd for Virginia Woolf?

Publikum har strømmet til Hålogaland Teater så langt i år. Høsten ser også bra ut.

De første tre månedene av teateråret 2015 har vært gode for Hålogaland Teater. Etter nedgang i besøket i fjor, har publikum nå kommet tilbake i fullt monn. Såpass stor har interessen vært at en av produksjonene faktisk hadde 102% belegg. Det gjelder Når du kommer dit med Kari Bremnes og band.

- Det er ingen tvil om hvilken posisjon Kari Bremnes har hos det nordnorske publikummet, og når hun går sammen med oss og Nordland Teater, blir det suksess, sier markeds- og informasjonssjef Kiku Schjølberg på Hålogaland Teater.

 

Hun legger til at Når du kommer dit ble så godt som utsolgt halvannet døgn etter at forestillingen ble lansert. I tillegg gikk Bremnes fra det ene fulle huset til det andre på turneen i Nordland, Troms og Finnmark. 6400 publikummere så forestillingen.

 

Klassiker

Publikum strømmet også til klassikeren Hvem er redd for Virginia Woolf? av Edward Albee. Dette stykket er ofte omtalt som nachspielet fra helvete, men det stagget ikke publikum. I alt 1550 mennesker så forestillingen på Scene Øst og anmelderne ga produksjonen unisont gode skussmål.

 

- Det er gledelig at publikum likte denne forestillingen. Jeg tror det rå budskapet, at det er skikkelig «rock’n’roll» og at den treffer deg midt mellomgulvet appellerer, sier Schjølberg.

 

Koste seg med Trollmannen

Neste klassiker ut var Trollmannen fra Oz med Agnete Johnsen i hovedrollen. Fortellingen er kjent både fra boken, fra filmen og fra scenen for mange, men Hålogaland Teaters versjon var en nyskapning, med ny musikk av Hans Magnus «Snah» Ryan fra Motopsycho og visuell scenografi av Lawrence Malstaf.

 

- Det var stor interesse for denne forestillingen fra første start og forsalget var eventyrlig. Anmeldelsene var varierte, men tilbakemeldingene fra særlig barn og unge var svært positive, opplyser Schjølberg. Etter ekstraforestillinger var det totalt 6680 som så denne produksjonen. Med andre ord; fullt hver kveld.

Forestillingen Snakk for deg sjøl produsert av Rulleramp under ledelse av Rebekka Brox Liabø ble også en suksess. Forestillingen tar opp problematikken rundt at for mange elever slutter på skolen før fullført løp.

 

- Denne forestillingen hadde en åpen form og åpnet for dialog med ungdommene etter forestillingen. Det var veldig positivt, og mange av ungdommene nesten nektet å gå da det var ferdig. Her er det tydelig at vi traff ungdommen på hjemmebanen. I tillegg var lærerne som så den også veldig fornøyde, sier hun. Tre av de åtte forestillingene gikk som DKS-forestillinger og i alt 550 unge og voksne fikk den med seg.

 

Populær messing

Høstens storsatsing, I blanke messingen, har allerede vakt stor oppsikt og det er så langt solgt rundt 1000 billetter til den komiske musikalen med Finn Arve Sørbøe og Jardar Johansen i hovedrollene. Den har premiere på Scene Vest 5. november.

 

- Dette ble en umiddelbar suksess så fort vi lanserte forestillingen. Folk gleder seg til å se og høre historien og ikke minst til å møte våre kjente og kjære skuespillere. Dette er den perfekte førjulsforestillingen, forsikrer Schjølberg.

 

 

Redaktør -

Nyheter

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Livshistore i form av dikt

Livshistore i form av dikt

i tekstsamling om forboden kjærleik ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...