– Følg hjertet!

27.07.2021
– Følg hjertet!
Lyrikkforlaget
Quyen Thi Thuy Nguyen

– Diktene i Uforglemmelig er inspirert av mine egne og andres forelskelser, kjærlighetssorg og depresjon. Ulykkelig kjærlighet er trist.

Samtidig er det vakkert og fascinerende at vi mennesker er i stand til å ha så sterke følelser og kan sette andre over oss selv, sier norskvietnamesiske Quyen Thi Thuy Nguyen, som er aktuell med diktsamlingen Uforglemmelig.

 

– Jeg tror mange vil kjenne igjen de følelsene som skildres i diktene. Noen av diktene i del 3, Min anger, er meget dystre. De kan kanskje være noe for personer som har eller har hatt depresjon, eller som er interessert i å lese om det, sier forfatteren.

Quyen Thi Thuy Nguyen er norskvietnameser, jurist og mor til to gutter på seks og tolv år.

– Jeg jobber som departementsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet. Å skrive dikt er en hobby som jeg har hatt i mange år. Jeg liker å skrive korte tekster som sier mye, noe diktformen passer godt til. Jeg eksperimenterer også med skriving av romaner og film- og teatermanus. I tillegg er jeg veldig glad i å tegne og male, og drive med hagearbeid. Å nyte en god tekopp er noe av det beste jeg vet! 

 

Har du utgitt noe tidligere?

– I sjette klasse skrev jeg en novelle som læreren min sendte inn til Det nye Oslos novellekonkurranse. Jeg vant ikke konkurransen, men novellen min, To verdener, ble trykt i et hefte. Jeg vet ikke om det telles, men jeg er litt barnslig stolt av det. Uforglemmelig er min første bokutgivelse.

 

Hvordan fikk du idéen til boka? Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?

– Enkelte hendelser og personer som jeg møter, inspirerer meg til å skrive. Slik som når jeg kommer borti et motiv eller får en følelse som jeg ønsker å omsette til et kunstverk. Det kan for eksempel være en rørende opplevelse, historie, film, dokumentar eller sang. Triste historier inspirere meg mer enn de glade historiene. De gir meg lyst til å uttrykke og formidle det jeg føler gjennom teksten.  

Uforglemmelig er en samling av dikt som jeg har skrevet gjennom nærmere tjue år. Det begynte med et par dikt for å pynte et fotoalbum. Så ble det flere etter hvert. Jeg husker ikke når jeg begynte å tenke at de kunne bli til en bok, men det må ha vært mange år senere. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg får gitt ut en diktbok!

 

Hva er budskapet i boka?

– Jeg håper boken kan gi en liten påminnelse for leserne om å følge sitt hjerte. Et av de sterkeste ønskene man kan ha, er ønsket om å kunne gå tilbake til fortiden. Tiden går som kjent ikke tilbake, og livet er kort. Uansett hvilke ønsker eller følelser en har inni seg, drømmende eller gnagende, bør en gjøre noe med dem. Jeg håper at de yngre blir truffet av Lynet, de triste kommer bort fra Brønnen, de ensomme kaster Masken og rekker ut en hånd, og at alle blir leid som i Din.

 

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?

– Jeg håper boken vil bli tatt godt imot av leserne. Og at så mange som mulig kjøper den fordi de liker innholdet og ønsker å støtte meg og veldedighet. Honoraret til meg som forfatter blir donert til blant annet Røde kors, Frelsesarmeen og Flyktninghjelpen. Det hadde hjulpet mye på skrivemotivasjon min om jeg hadde fått inn en god sum som jeg kan gi bort!

 

Har du flere prosjekter på gang?

– Jeg er i gang med en ny diktsamling. Det blir også følelsesrik og litt trist denne gangen. Foreløpig skal det handle om tilhørighet, selvfølelse, tilgivelse og selvtilgivelse. Jeg skal prøve å ikke bruke tjue år denne gangen!

Redaktør -

Nyheter

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

710 unike bilder

710 unike bilder

Medlemmene i Militærhistorisk forening ...

Ensomhet i coronatid

Ensomhet i coronatid

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne ...

Nerver i høyspenn

Nerver i høyspenn

Stian Koxvig er klar med diktboken Et annerledes ...

Teater og revy

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue for edel kunst

Nationaltheatret – Oslos og Norges storstue ...

Nationaltheatret i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret ...

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer til Sandnes kulturhus 5. og 6 mai

CIRKUS CIRKÖR på norgesturné - og kommer ...

Svenske nysirkusstjerner sprenger grenser ...

Hold deg fast, og velkommen til Nordting!

Hold deg fast, og velkommen til Nordting...

Furoren seiler i kjølvannet når ...

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Bræin Hovig og Gine Cornelia Pedersen

Teaterstykket Closer med Nicolai Cleve Broch, ...

CLOSER Av Patrick Marber Oversettelse og ...

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Heia Flåklypa! På turné med Riksteatret

Solan, Ludvig og den store melkespannkastekonkurransen ...